Voor klantgericht doorvoeren van veranderingen

Informatie over uitgevoerde opdrachten

Systeemselectie en -implementatie bij SeeYou FoundationSeeYou Foundation (voorheen Light for the World) is een NGO die allerlei projecten uitvoert in de armere delen van de wereld. Sommige projecten gebeuren onder eigen aansturing en andere als subproject van grotere projecten. De fondsenwerving vindt plaats vanuit Nederland onder zowel particulieren als (institutionele) fondsen en bedrijven.
In  januari 2018 is een nieuw systeem geïmplementeerd voor CRM, Fondswerving en Project Monitoring & Evaluation (PME). De selectie van de meest geschikte leverancier is gedaan via een Request for Proposal traject, waarbij 4 leveranciers de offerte-aanvraag en de eisenlijst hebben gekregen en een offerte hebben uitgebracht. Uiteindelijk is 1 leverancier gekozen (g-company) om hun software (Salesforce) te implementeren. 
De implementatie heeft ca 4 maanden geduurd incl. de datamigratie: van oktober 2017 t/m januari 2018. Alles vereiste functionaliteit is gerealiseerd binnen de afgesproken tijd en met het geplande budget. 
Beveiliging geldautomaten en -locatiesVoor een grote bank in Nederland heb ik de coördinatie gedaan van de beveiliging van de geldautomaten en de locaties waar deze staan. Het was een project met diverse leveranciers met elk hun eigen afhankelijkheden en werkzaamheden en dus vroeg het veel coördinatie en voorbereiding. 
Het eerste fase van het project is in april 2018 afgerond conform de gevraagde functionaliteit en binnen budget en met slechts beperkte uitloop van de planning.
Daarna is een tweede fase gestart waarin de lokatiebeveiliging van veel Off Premise locaties is omgebouwd en verbeterd. Deze projectfase is eind 2018 succesvol afgerond.
Implementatie AVG bij Kom over en helpPer 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht geworden. Van eind februari tot juni 2018 heb ik de coördinatie gedaan bij stichting Kom over en help voor goede voorbereiding op en inbedding van de AVG. Er is een Protocol gegevensbeveiliging opgesteld met alle van belang zijnde onderdelen: een dataregister, een datalekprocedure, privacy verklaring en beleid. Verder zijn verwerkersovereenkomsten afgesloten met alle relevante verwerkers. Ook is veel aandacht besteed aan bewustwording van de medewerkers en allerlei technische en organisatorische maatregelen om de gegevens goed te beschermen.
De resultaten zijn door het bestuur goedgekeurd en het project is op tijd succesvol afgerond. 
Pakketselectie en implementatie AFAS bij Kom over en helpTussen maart en oktober 2018 heb ik Kom over en help begeleid in de selectie van een softwarepakket voor de financiële administratie, CRM, projectenadministratie, HR en salarisverwerking. Dit resulteerde in de selectie van AFAS.
De implementatie is begin juni gestart en in oktober is Kom over en help live gegaan met de eerste onderdelen financiële administratie, CRM en projectenadministratie. Parallel is de datamigratie vanuit de oude systemen voorbereid, getest en uitgevoerd.
HR en salarisverwerking zijn op een later moment (na mijn vertrek) ook afgerond. 
Migratie van beveiliging van geldautomaten naar nieuwe eigenaarIn een groot project zijn de geldautomaatlokaties van ABN AMRO, ING en Rabobank overgedragen aan Geldmaat. Dit programma is in 2018 gestart.
Mijn opdrachtgever voert in dit programma de regie over de security.
Eind 2018 heb ik een onderzoek getrokken welke hardware in de automaten niet compatibel zal zijn met de nieuwe automaatsoftware. Vanaf mei 2019 tot maart 2022 heeft het migratietraject gelopen. Hierin heb ik de projectcoördinatie gevoerd van het ombouwen van de locaties qua security en het overdragen aan de nieuwe alarmcentrales.
Mijn werkzaamheden omvatten het coördineren van de werkgroepen die per bank met alle betrokken leveranciers en installateurs zijn ingesteld. Dit hield o.a. in: het zorgen dat er goede samenwerkafspraken zijn, dat draaiboeken zijn samengesteld, dat er een duidelijke planning is die wekelijks bijgewerkt wordt, etc.
Aansluitend heb ik meegewerkt aan het afsluiten van een nieuw contract met Geldmaat voor het totale management van de security en de facilitaire kant van geldautomatenlocaties. 
Ook heb ik 2 projecten getrokken om de hardware te standaardiseren en op het vereiste niveau te brengen.
Eind juni 2022 is mijn opdracht afgerond.
Pakketselectie bij LeprazendingLeprazending wilde een vervangend pakket voor CRM en de projectadmininstratie.
Ik heb advies gegeven over de aanpak van dit selectietraject en heb het begeleid. Uit de selectie is Salesforce gekomen. 
De implementatie is daarna succesvol uitgevoerd door een interne projectleider.
Implementatie Salesforce CRM bij DorcasDorcas heeft begin 2019 gekozen om Salesforce te implementeren als vervanging van iFunds.
Van maart tot mei heb ik vooronderzoek gedaan naar de requirements op het gebied van CRM. In september is het project gestart om CRM in te voeren. Begin juli 2020 is dit succesvol gelukt incl. de datamigratie van iFunds.
Daarna is voortvarend werk gemaakt van nazorg en het uitbouwen van de functionaliteiten.
In december 2020 is het project beëindigd en overgedragen aan de business eigenaar en IT-verantwoordelijke.
Implementatie Marketing Cloud bij DorcasNadat Dorcas succesvol de implementatie van Salesforce CRM had afgerond, is een belangrijke vervolgstap gezet met het selecteren en implementeren van Marketing Automation.
Allereerst is geïnventariseerd welke eisen Dorcas stelde aan de Marketing Automation. Daarna zijn diverse oplossingen bekeken, hebben we demo’s gekregen van die oplossingen, zijn er referentieafspraken geweest met huidige gebruikers en zijn de kosten in kaart gebracht. Na een zorgvuldige afweging is gekozen voor Marketing Cloud van Salesforce met de implementatiepartner Growing Minds.
Aansluitend is Marketing Cloud geïnstalleerd en ingericht conform de eisen van Dorcas en hebben diverse collega’s trainingen gevolgd. Vervolgens is een 1e journey gebouwd en zijn de plannen voor verdere uitbreidingen gemaakt.
Eind 2021 is mijn opdracht afgerond. Dorcas bouwt intussen verder!
Implementatie Salesforce bij WECBegin 2020 benaderde WEC mij om te ondersteunen bij de implementatie van Salesforce. Zij werkten met Kerkspot.
Allereerst hebben we een plan gemaakt met een fasering daarin voor de belangrijkste functionaliteiten.
Daarna zijn we gestart met het inrichten van de basisadministratie en de gegevensconversie vanuit Kerkspot.
Vervolgens is een pipeline gemaakt voor mensen die geïnteresseerd zijn om voor kortere of langere tijd uitgezonden te worden door WEC. In dit proces doorloopt de kandidaat diverse stappen en bij een positief besluit leidt dat tot het aannemen voor een bepaalde taak. De persoon wordt dan een member.
Aansluitend hebben we voor Membercare functionaliteit ontwikkeld om dmv cases op tijd geattendeerd te worden op een benodigde actie. 
Begin 2022 is deze opdracht succesvol afgerond.